KONE a inchiriat un spatiu total de 1.230 mp, constand in 900 mp de spatii de birouri si 330 mp de spatii de depozitare in West Business Campus, tranzactie intermediata de Activ Property Services, una dintre principalele companii de consultanta imobiliara din Romania.

“Cererea din partea companiei KONE a fost o provocare avand in vedere cerintele speciale, printre care identificarea unei locatii care sa puna la dispozitie birouri de clasa A si spatii generoase de depozitare si service. Datorita profesionalismului de care au dat dovada dezvoltatorii proiectului West Business Campus, in baza informatiilor furnizate de chirias, s-a reusit amenajarea unor spatii dedicate pentru service si depozitare conform specificatiilor KONE.” declara Andrei Birsan, partener in cadrul departamentului de birouri al Activ Property Services.

KONE a fost infiintata in anul 1910 in Finlanda, in prezent fiind lider global in domeniul ascensoarelor si scarilor rulante. Pe langa furnizarea ascensoarelor, scarilor rulante si a usilor automate, compania ofera si solutii de mentenanta, reparatii si modernizare, ce adauga valoare ciclului de viata a cladirilor. KONE are in prezent peste 60.000 de angajati in peste 60 de tari si activeaza la nivel mondial. Compania este prezenta in Romania incepand cu anul 2008, iar de atunci isi extinde an de an activitatea pe toate segmentele de piata.

“West Business Campus a fost selectat dupa o atenta verificare a locatiilor prezentate, reprezentand o potrivire perfecta intre cerintele KONE si facilitatile locatiei. Disponibilitatea tuturor partilor de a gasi solutii pentru cerintele noastre a condus la incheierea unei colaborari fructuoase pe termen lung. Locatia aleasa este reprezentativa pentru noua tendinta a birourilor industriale si suntem incantati sa fim initiatori de noi tendinte si in acest domeniu, confirmand reputatia KONE de a fi cea mai inovatoare companie din industrie si printre cele mai inovatoare companii din lume, asa cum este recunoscuta de mai multe surse international precum Forbes si Red Dot”, declara Catalina Dragomir, Managing Director la Kone ASCENSORUL S.A.

“West Business Campus reprezinta o regenerare urbana, mai exact o transformare a platformei industriale URBIS METAL intr-un campus multifunctional care incorporeaza cladiri de birouri low-rise, zone de retail, cladiri pentru educație (gradinite-scoala) si sala de sport.”, conform spuselor lui Bogdan Voica, partener West Business Campus.

Prima faza a proiectului cu o suprafata totala de 3.600 mp a fost finalizata la jumatatea anului 2020. “A doua faza de dezvoltare va avea aproximativ 10.000 mp si se va livra in 16-18 luni, urmand sa integreze spatii mixte in campus.” declara Bogdan Voica.

Zona din jurul statiei de metrou Preciziei a inregistrat o redezvoltare importanta in ultimii 15 ani, fiind livrate proiecte majore de birouri de clasa A (West Gate, noul sediu Renault), campus studentesc (West Gate), spatii de retail (Militari Shopping, Metro), in timp ce alte proiecte, mai ales rezidentiale, sunt acum in faza de pregatire.