Fostul Palat al Bursei, cladire istorica de patrimoniu amplasata in inima centrului istoric al capitalei, a intrat intr-un amplu proces de redezvoltare comerciala.

Emblematica cladire construita la inceputul secolului XX, la sugestia regelui Carol I, a fost Palat al Bursei in perioada interbelica si apoi sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei. In anul 2008, cladirea a fost retrocedata Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

Cladirea este situata la intersectia strazilor Doamnei si Ion Ghica, intr-o zona cu potential imobiliar semnificativ, vis-a-vis de sediul Bancii Nationale a Romaniei si de noul hotel DoubleTree by Hilton, inaugurat anul trecut intr-o alta cladire istorica renovata si extinsa.

Activ Property Services, membru al GVA Worldwide si agent exclusiv al proiectului, a intermediat inchirierea tuturor spatiilor ramase disponibile dupa ocuparea etajului 2 si partial a etajului 3 de catre birourile Camerei de Comert.

Spatiile comerciale de la parterul cladirii au fost inchiriate catre lantul de restaurante cu specific vietnamez Toan’s (134 m2), magazinul de biciclete specializat in marci englezesti de prestigiu La Vita e Velo (104 m2) si catre cafeneaua Forma Art Café (150 m2). Toate spatiile sunt amenajate si se afla in pragul deschiderii.

Aripa de vest a etajului 1, in suprafata de 1000 m2, a fost ocupata de catre NF Palace Old City Bucharest, hotel al unui operator local, ce mai detine si alte locatii in Centrul Vechi.

Ultimul spatiu de la etajul 3, a fost ocupat de catre biroul de arhitectura Metropolis.

“Suntem onorati ca am putut face parte din proiectul de redezvoltare comerciala a fostului Palat al Bursei, reusind sa obtinem un grad de ocupare de 100%. Toate tranzactiile s-au incheiat cu succes, ocupantii fiind incantati de spatiile disponibile in cladirea istorica.

Cladirea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti are o pozitie strategica in Centrul vechi al capitalei, intr-o zona frecventata atat de bucuresteni cat si de turistii straini, ce asigura noilor chiriasi un flux major de potentiali clienti.” declara Valentin Manu, directorul departamentului de retail al Activ Property Services.